Team

Het Equi - Team

 

Zonder de paarden, zou ik dit beroep niet kunnen uitoefenen.

Ze zijn altijd een deel van mijn leven geweest en ik vind het heerlijk dat ik met hen kan samenwerken om kinderen en jeugdigen met een hulpvraag net dat beetje extra te bieden.

Omdat wij samenwerken en de paarden een net zo grote (misschien wel grotere) rol spelen binnen de therapie, zijn we een team.

 

 Ik ben Roy Zinzen-Boves. Getrouwd en moeder van 2 dochters en een zoon. 

Ik werk al ruim 16 jaar in de hulpverlening. Mijn roots liggen bij de begeleiding en behandeling van licht verstandelijk beperkte kinderen en jongeren tot 21 jaar. Hierna heb ik drie jaar mogen werken als trajectbegeleidster van dag- en thuisloze jongeren en sinds maart 2020 werk ik, naast mijn eigen praktijk, als gezinswerker binnen de jeugdzorg in de Oostelijke Mijnstreek. 


Als kind ben ik opgegroeid tussen de paarden en vanuit mijn eigen ervaring van ‘tot rust  komen’ en aarden tussen de

paarden, wilde ik deze kinderen ook meenemen naar de paarden. Ik zag op dat moment heel ander gedrag bij deze  

kinderen, die contact maakten, rust over zich heen kregen en konden ontspannen en ‘loslaten’.

De beperking of diagnose was geen issue meer. Ze mogen zijn, zoals ze zijn en hoeven niet op hun tenen te lopen om zich staande te houden. Ik vond dit zo mooi om te ervaren. Daar is mijn wens geboren om meer te kunnen betekenen voor kinderen met een hulpvraag, met mijn paarden. Ik ben in 2007 de opleiding gaan doen tot Equitherapeute en in 2009 is mijn praktijk van start gegaan. Ik werk zoveel mogelijk vanuit de mogelijkheden van het kind, waarbij het kind positieve ervaringen kan opdoen en mag oefenen met nieuw gedrag. Het paard opent hierin deuren, werken als katalysator, kinderen ontspannen snel bij het paard en ze worden uitgedaagd tot spel en bewegen.

Als kind was ik zelf (en ik ben nog) stil en introvert, gevoelig voor prikkels en faalangstig. Achteraf is het jammer dat mijn faalangst niet eerder is gezien en erkend op school. Met een goede faalangsttraining op de basisschool, was de tijd op de middelbare school en ver daarna nog misschien ook makkelijker geweest. Mijn eigen sterke wil en daadkracht maakt dat ik dit vanuit intrinsieke motivatie zelf heb aangepakt en mijn doelen heb nagestreefd. Ging het niet linksom, dan maar rechtsom. Vanuit mijn eigen ervaring en de wens om andere kinderen met hinderlijke faalangst (want iedereen heeft wel eens faalangst, maar beperkt het je dermate dat je niet meer kunt functioneren?) op tijd te leren omgaan met faalangst ben ik de scholing gaan volgen tot faalangst reductietrainer.

Hiernaast heb ik nog de scholing tot Pony Power voor Kids coach gevolgd om groepjes kinderen te trainen in hun sociale vaardigheden.


Leren en oefenen met alternatief gedrag, vanuit liefde en onvoorwaardelijkheid waarin er ruimte is voor het kind om zich te ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo door te DOEN, met plezier, in de natuur, met dieren en in beweging, dat is wat ik ieder kind gun. Hoe groot of hoe klein de hulpvraag ook is.


Voor mij ligt de kracht van herstel en groei in het positief denken en sterk worden in het managen van je gedachten. Toewerken naar zelfliefde, zelfcompassie, met zachte ogen naar jezelf en de ander mogen kijken, in contact met jezelf de natuur en de ander, net zoals de paarden dat doen.

 

Opleidingen:

Sociale Dienstverlening

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Equitherapie (SHP-E (NL) )

Faalangstreductietrainer

Pony Power voor Kids coach

POLE trainer (Processen, Ontwikkelen, Leren en opdoen van Ervaringen.)

Oplossingsgericht werken

Omgaan met dreigend en destructief gedrag

Open en Alert training alcohol en drugspreventie

BHV

 

De paarden

Rakker (geb. 1997) haflinger ruin.

Rakker is een echt allemansvriendje.

Hij vindt de aandacht heerlijk en vindt het niks om alleen te zijn.

Hij zoekt dan ook altijd contact met de andere paarden in de wei.

Rakker wordt ook recreatief gereden.


 

Quirinus (geb. 1994) welsh pony met veel ervaring met kleinere kinderen.

Vanwege zijn formaat is hij vooral geschikt voor de allerkleinsten.

 

 

 Pieke is nieuw in de kudde. Hij is een shetlander (geb. 2007). 

Ondeugend en lief, zoals een shetlander hoort te zijn.

Een echte Pony Power voor Kids Pony!