ACT Online

ACT - OnlineBinnen de ACT - Online training speelt de sessie zich niet af op locatie, maar gewoon online, achter je eigen computer. Afhankelijk van het verloop van het traject en jouw eigen wensen hierin kunnen we wel een face 2 face afspraak maken, met of zonder het paard. 


Afhankelijk van je leeftijd kijken we of we gaan werken middels de methode ACT 4 Kids (zie het kopje ACT 4 Kids) of de reguliere ACT. Tijdens de intake verkennen we wat er voor jou passend is. 


Wat houdt ACT therapie/training in?

Acceptance and Commitment Therapy of Training (ACT, spreek uit als ekt), is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. We zeggen ook wel 'training' in plaats van 'therapy' omdat je gericht vaardigheden gaat trainen die van invloed zijn op je leven.

Een Nederlandse vertaling voor ‘Acceptance and Commitment’ zou ‘Bereidheid en Toewijding’ zijn. 


Veel mensen worstelen met emoties of gedachten die ze liever niet willen hebben; niemand wil pijn, verdriet, somberheid, zelfkritiek, negatieve gedachten, angst of onzekerheid in zijn leven, maar het is er wel.

Het gevecht tegen emoties of gedachten die je liever niet wilt hebben kost energie en is niet te winnen.

Sterker nog: de worsteling levert meer ellende op. Hoe meer je probeert negatieve emoties eronder te houden, hoe sterker ze worden.

ACT helpt om uit dit gevecht te stappen. Het gaat ervan uit dat negatieve ervaringen bij het leven horen, en dat niet alle pijn direct oplosbaar is.


De vraag die in ACT wordt gesteld, is of je bereid bent alles toe te laten wat je niet kan veranderen, en ervoor durft te kiezen om je leven te leiden in de richting die jij waardevol en belangrijk vindt, in het hier en nu. 


ACT bestaat uit zes verbonden componenten:

  • Acceptatie: ruimte maken voor vervelende ervaringen en emoties;
  • Defusie: gezonde afstand nemen van vervelende gedachten;
  • Het Zelf: flexibel omgaan met je zelf(beeld);
  • Hier en Nu: meer leven in het Hier en Nu;
  • Waarden: stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt in het leven;
  • Toegewijd Handelen: actief investeren in je waarden.Binnen de training wordt er veel gebuik gemaakt van praktische, tastbare oefeningen en metaforen waar je in het dagelijks leven meteen mee aan de slag kan. 


Betaal je de sessie zelf dan kost het €58,00 per sessie (+/- 45 min - 60 min)


Vergoeding is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar mogelijk middels een verwijzing van de huisarts voor jeugdhulp. Voor meer informatie neem contact op met mij via contact